pellatv
Live

Γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στη Σκύδρα

 

 

«…και ιδού, ηνοίχθησαν εις αυτόν οι ουρανοί, και είδε το Πνεύμα του Θεού καταβαίνον ως περιστεράν…και ιδού φωνή εκ των ουρανών λέγουσα, Ούτος είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, εις τον οποίον ευηρεστήθην » διαβάζουμε στο κατά Ματθαίον  Ευαγγέλιο(3: 16 – 17).

Τα Άγια Θεοφάνια γιορτάστηκαν και υμνήθηκαν στο Δήμο Σκύδρας, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, μ΄επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου και το Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην πόλη της Σκύδρας.

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κι ο Μέγας Αγιασμός τελέστηκαν από τους Σεβαστούς Πατέρες, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη  κι Αθανάσιο Ρούντο με την συμπροσευχή κι ευλαβικότητα ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού ενοριτών και προσκυνητών.

Το ιερό έθιμο της αναπαράστασης της Θείας Βάπτισης του Ιησού Χριστού από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο τηρήθηκε και φέτος με την κατάδυση του Σταυρού στα νερά του Εδεσσαίου ποταμού, στο Πάνω Χωριό, όπου μετέβησαν οι πιστοί με προεξάρχοντα τα Ιερά Σύμβολα, τους Ιερείς μας και με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Πέντε βουτηχτάδες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό - άλλωστε ο καιρός έδειχνε περισσότερο ανοιξιάτικος παρά χειμωνιάτικος - ρίχτηκαν στα νερά, με τον Δημήτρη Καραγκιόζη να καταφέρνει τελικά, μετά τη συγκινητική προσπάθεια όλων των παιδιών, να υψώνει και ν΄ασπάζεται τον Σταυρό.

Ακολούθως  οι πιστοί με την καθοδήγηση των Σεβαστών Πατέρων συγκεντρώθηκαν στο Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου δεχόμενοι τη Θεία Χάρη προσκυνώντας τον Σταυρό, τις Ιερές Εικόνες, τα Σύμβολα και λαμβάνοντας αντίδωρο κι αγιασμό.

Με δήλωσή της η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, που συμμετείχε μαζί με Αιρετούς Συνεργάτες της, επεσήμανε μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:

Μεγάλη και ξεχωριστή η σημερινή γιορτή για την Εκκλησία και το Έθνος μας.

Γιορτάζουμε τη φανέρωση της Τριαδικής υπόστασης του Θεού και Κυρίου μας: Πατέρα, Υιού κι Αγίου Πνεύματος.

Γιορτάζουμε τον καθαγιασμό των υδάτων και τον καθαρμό των σωμάτων και των ψυχών μας μέσα από τη νηστεία, τη μετάνοια και τη συγχώρεση.

Εύχομαι η Θεία Χάρη να διώξει το σκοτάδι και την αμαρτία, να φωτίζει και να καθοδηγεί στο σωστό δρόμο όλους τους ανθρώπους και ειδικά αυτούς που διαχειρίζονται τις τύχες και το μέλλον του πλανήτη μας, ώστε να ζήσουμε όλοι μαζί με αγάπη, ειρήνη, υγεία, δικαιοσύνη, και προκοπή.

Ευχαριστώ τους Σεβαστούς μας Πατέρες, τις αγαπητές συμπολίτισσες, τους συμπολίτες και τη Φιλαρμονική μας.

Χρόνια Πολλά, Καλά κι Ευλογημένα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες σήμερα κι αύριο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

 

Δημοσιεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ