pellatv
Live

Καταστροφές από ανεμοθύελλες

Ο Γιώργος Καρασμάνης περιόδευσε σήμερα (Δευτέρα 28 Ιανουαρίου) τις περιοχές (Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Κρ. Βρύσης, Σκύδρας, Μ. Αλεξάνδρου), που το πρωί επλήγησαν από τις πρωτοφανείς σε ένταση και έκταση ανεμοθύελλες και διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια το τρομερό μέγεθος των καταστροφών που έχουν υποστεί εκατοντάδες παραγωγοί μας. Οι μεγαλύτερες, εντοπίζονται σε σπαραγγοκαλλιέργειες όπου τα νάυλον καταστράφηκαν ολοσχερώς, σε καπνοξηραντήρια που αποκολλήθηκαν οι στέγες τους, σε πτηνοτροφεία με καταστροφές στις εγκαταστάσεις τους αλλά κυρίως σε θερμοκήπια όπου εκεί η καταστροφή ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Πολλά έχουν ισοπεδωθεί κυριολεκτικά και στα υπόλοιπα έχουν υποστεί τεράστιες εκτάσεις ζημιές, είτε στα νάυλον κάλυψης, είτε στα υλικά στήριξης, αλλά και σε φυτά που καλλιεργούνταν μέσα. Για τους ιδιοκτήτες αυτών των θερμοκηπίων η σημερινή θεομηνία ήταν η χαριστική βολή μετά τις ζημιές που είχαν υποστεί τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Γιώργος Καρασμάνης αμέσως και παρουσία των πληγέντων παραγωγών, είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Νικόλαο Κατσαρό, στον οποίο περιέγραψε το μέγεθος και την έκταση των ζημιών. Επίσης του επεσήμανε τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί οι άνθρωποι και υπογράμμισε την ανάγκη αυτή τη φορά οι πληγέντες παραγωγοί να μην αδικηθούν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν. Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το Γιώργο Καρασμάνη ότι από αύριο κιόλας οι γεωπόνοι του Οργανισμού θα βρίσκονται επί τόπου για την καταγραφή και την εκτίμηση όλων των ζημιών και δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν το ταχύτερο οι διαδικασίες για να εγκριθεί το πρόγραμμα ΠΣΕΑ που θα διασφαλίσει πραγματικές και δίκαιες αποζημιώσεις για όλους τους πληγέντες. Τέλος, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τους πληγέντες παραγωγούς να κρατήσουν αποδεικτικά στοιχεία-τεκμήρια ( π.χ φωτογραφίες με ημερομηνία) που να αποδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής.

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα