pellatv
Live

Ξεκίνησε η υλοποίηση του Προγράμματος Συν – κοινωνία

Ξεκίνησε στο δήμο Γιαννιτσών η υλοποίηση του προγράμματος Συν –κοινωνία που αφορά τη δημιουργία νέων δρομολογίων από και προς νέους προορισμούς καθώς και την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων. Ο δήμος Γιαννιτσών μετά την υποβολή της σχετικής μελέτης στο πρόγραμμα που προκήρυξε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και τη λήψη της εγκριτικής απόφασης προχωρά πλέον στη φάση εφαρμογής του προγράμματος μέσω των Υπεραστικών Λεωφορείων. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 14 μήνες και έχει σκοπό τη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών εντός των ορίων του δήμου αλλά και των γύρω δήμων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την μετακίνηση του πληθυσμού. Το συνολικό ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στις 424.495,00 ευρώ και είναι από τα υψηλότερα ποσά σε πανελλήνιο επίπεδο που χορηγούνται αναλογικά σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για την καλύτερη οργάνωση και υλοποίηση του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου, ο Αντιδήμαρχος Οικισμών και Κοινωνικής Πολιτικής Γεώργιος Τσαπαρίδης, και εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ, που είναι ο φορέας που υλοποιεί το πρόγραμμα. Μετά το τέλος της σύσκεψης ο δήμαρχος Γιαννιτσών Νικόλαος Παπανικολάου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Ξεκινήσαμε ήδη την εφαρμογή του προγράμματος Συν – κοινωνία το οποίο θα βοηθήσει του πολίτες του δήμου Γιαννιτσών στην καθημερινή μετακίνησή τους από και προς την έδρα του δήμου. Παράλληλα ανοίγει δρόμους με τη δημιουργία νέων υπεραστικών γραμμών για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την πόλη μας από τους γειτονικούς δήμους και των γύρω νομών. Μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος τους πρώτους μήνες θα διαπιστώσουμε τυχόν αδυναμίες και με βελτιωτικές παρεμβάσεις και αλλαγές δρομολογίων προσδοκούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για όλους εμάς στο δήμο Γιαννιτσών που εργαζόμαστε καθημερινά για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας και διασύνδεσης με κοινωνίες της ευρύτερης περιοχής η υλοποίηση του προγράμματος αποτελεί μια θετική παρέμβαση την κατεύθυνση αυτή». Αναλυτικά το Πρόγραμμα των νέων Δρομολογίων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή με εκκίνηση από Γιαννιτσά και επιστροφή, έχει ως εξής: Προς Αραβησσό, Πλαγιάρι, Λάκκα, Μάνδαλο, Αξό Γιαννιτσά Εκκίνηση: 07:00, 12:20, 20:30. Προς Προφήτη Ηλία Γιαννιτσά μέσω παλιάς Εθνικής οδού. Εκκίνηση: 7:10, 14:00, 16:30. Προς Δυτικό Γιαννιτσά Εκκίνηση: 6:40, 14:00 Προς Δαμιανό, Λεπτοκαρυά, Γουμένισσα, Γιαννιτσά. Εκκίνηση: 08:30, 14:45. Προς Αλεξάνδρεια Γιαννιτσά. Εκκίνηση: 14:10, 16:30 Προς Παραλίμνη, Γιαννιτσά. Εκκίνηση: 07:10, 07:30, 14:15, 20:30. Προς Μεσιανό, Αρχοντικό, Γιαννιτσά. Εκκίνηση: 07:00, 08:45, 14:15, 19:15. Προς Ελευθεροχώρι, Γιαννιτσά. Εκκίνηση: 09:15, 12:00, 14:30, 21:00. Τα δρομολόγια των υπεραστικών και αστικών γραμμών που βρίσκονταν σε ισχύ μέχρι σήμερα, συνεχίζουν και αυτά να εκτελούνται κανονικά.

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ