pellatv
Live

Λύση για το ΓΕΛ Αριδαίας τώρα

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τους κ. κ. 1. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
3. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: « Ανεπαρκείς και τραγικές οι σχολικές εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Αριδαίας ».
Στο ΓΕΛ Αριδαίας Ν. Πέλλας στεγάζονται 450 μαθητές και 60 περίπου καθηγητές, σε σχολικές εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν δημιουργηθεί για να καλύπτουν τις ανάγκες 250 μόλις ατόμων. Όπως γίνεται αντιληπτό προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, οι μαθητές υποχρεώνονται να στοιβάζονται σε αίθουσες χωρισμένες στη μέση με γυψοσανίδες, μη λειτουργικές, με παντελή έλλειψη πυρασφάλειας και γενικά με επικρατούσες συνθήκες που παραπέμπουν στην εκπαίδευση τριτοκοσμικής χώρας.

Οι μαθητές μάλιστα (οι οποίοι κατά καιρούς διαμαρτυρόμενοι έχουν προβεί σε διάφορες κινητοποιήσεις) προχώρησαν δυστυχώς και σε κατάληψη του Σχολείου εξοργισμένοι για τις επικρατούσες συνθήκες.
Επειδή όμως η επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του ΓΕΛ Αριδαίας είναι υποχρέωση της Πολιτείας και των συντεταγμένων υπηρεσιών της.
Επειδή είναι αυτονόητο το δικαίωμα των μαθητών να απαιτούν σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις και υποδομές, οι οποίες θα βελτιώσουν το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Επειδή θεωρείται βέβαιο, ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί με την τοποθέτηση των 2 λυόμενων αιθουσών που έχουν εξαγγελθεί.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί,
Εάν προτίθενται και πότε να προχωρήσουν στηνοριστική επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του ΓΕΛ Αριδαίας, με την ανέγερση νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας;

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών