pellatv
Live

Ο Ζουράρις για το Σκοπιανό

Ο επιφανής κοινωνιολόγος, πανεπιστημιακός Κώστας Ζουράρις, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου και την παρέλαση παιδιών στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο, στους Ευζώνους, που συμμετείχε ως ομιλητής μας μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πρόταση Νίμιτς και την εξωτερική πολιτική. Μετά από πολλά χρόνια,που δεν είχε γίνει παρέλαση στο χωριό των Ευζώνων, λόγω έλλειψης μαθητών ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού προσκάλεσε δύο δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και παρά τις όποιες αντιδράσεις από το Υπουργείο Παιδείας, περίπου 100 μαθητές και γονείς παρέστησαν στις εκδηλώσεις για την 25 Μαρτίου. Ο Κώστας Ζουράρις, έκανε λόγο για την απόλυτη χαρά που ένιωσαν όλοι οι κάτοικοι ενώ οι Αρχές και ο Στρατός τους υποδέχτηκαν μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και σεβασμού προς την ιερή επέτειο της ελληνικής επανάστασης. ''Πολεμούμε αυτούς που προσπαθούν να καπηλεύσουν το όνομα, την ιστορία και τα εθνικά μας δίκαια ενώ η ανεξαρτησία και η ελευθερία των Ελλήνων πάντα θα συνδέονται με την οποιαδήποτε έξωθεν επιβουλή'' τόνισε ο κύριος Ζουράρις. Επίσης, είπε ότι ''δεν υπάρχει εξωτερική πολιτική από το 1830, είναι συνεχώς υποχωρητική, εκτός από μια διετία-τριετία με τον Βενιζέλο,πάντα υπακούμε στις ''μεγάλες δυνάμεις'', έχοντας την προστασία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ''. ''Η πρόταση Νίμιτς είναι απαράδεκτη. Καμία Μακεδονία και κανένα παράγωγο, δε στέκει. Αυτό θα σημαίνει μεταβίβαση ιδιοκτησίας, με ότι συνεπάγεται αυτό και εμείς θα ζούμε σε κατάσταση συνεχούς αστάθειας, όπως σε αυτό συμφωνεί όλος ο ελληνικός λαός και φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις''. ''Ο κόσμος'' σημείωσε ο κύριος Ζουράρις ''πρέπει να συνεχίσει να ξεσηκώνεται γιατί από ότι φαίνεται θα ζήσουμε πολύ με αυτή την κατάσταση αν το επιτύχουν οι Αμερικάνοι, διότι η εγκατάσταση στο ΝΑΤΟ είναι διμερής στρατιωτική συμφωνία Σκοπιανών-Αμερικανών, με σύνθετη ονομασία κι εμείς θα είμαστε πάντα υπό την απειλή της ακεραιότητας μας. Όπως είναι γνωστό από τον Θουκιδίδη και πέρα και όχι από τις φυλλάδες των Αθηνών, καμία συνθήκη δεν τηρείται ποτέ. Από το 1945 υπεγράφησαν πάνω από 60.000 συνθήκες και δεν τηρήθηκε καμία ενώ η απόφαση των Αρχηγών των κομμάτων το 1992 ήταν να μη δεχτούν συμβιβασμό για παράγωγο ή αναφορά στο όνομα Μακεδονία. Καιρός να τα υπενθυμίσουμε εμείς οι Μακεδόνες αυτά στην υπόλοιπη Ελλάδα και τους Αθηναίους''. Στην Παμακεδονική συμβουλεύσε να υπάρξει οργανισμός όπως στην Αρχαία Μακεδονία των Μακεδονικών οργανώσεων της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης, και να εκπροσωπούνται όπως οι Βρυξέλλες και το Βραδεμβούργο. Καταλήγοντας ο πανεπιστημιακός τόνισε την ανάγκη αυτοοργάνωσης '' το κοινόν των Μακεδόνων'' όπως λειτουργούσαν τα αρχαία χρόνια ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της Ενετοκρατίας για να γίνουμε και πάλι αφεντικά του εαυτού μας''.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Απριλίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα