pellatv
Live

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ( Π.Α.ΣΥ.)

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Σάββατο 5/9 στις 6 μ.μ.- Πλατεία ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδερφοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5/9 στην πλατεία Σιντριβανίου στις 6.00 μ.μ. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση σε όλους αυτούς (κυβέρνηση – Ε.Ε. – κόμματα του Ευρωμονόδρομου) που χρόνια τώρα μας εμπαίζουν, σ' όλους αυτούς που σχεδιάζουν και ανακοινώνουν νέα αντιαγροτικά, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και μας καταδικάζουν στην φτώχια και τον αφανισμό.
Οι συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και Ε.Ε. στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ γίνονται όλο και πιο οδυνηρές για τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Η αγροτική παραγωγή συρρικνώνεται και δυναμικές καλλιέργειες αφανίζονται (καπνός, τεύτλα) ή συρρικνώνονται (βαμβάκι, ντομάτα κ.α.), ενώ οι τιμές σε όλα μας τα προϊόντα έχουν πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα, με τρανταχτά παραδείγματα το ροδάκινο βιομηχανικό & επιτραπέζιο, σιτάρι, το καλαμπόκι, το βαμβάκι, το ρύζι, το λάδι, το γάλα.
Η φετινή χρονιά προβλέπεται πιο δύσκολη. Το φάσμα του ξεκληρίσματος πλησιάζει ακόμα πιο κοντά σε χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, τη στιγμή που στα κοινοτικά επιτελεία σχεδιάζονται νέα μέτρα σε βάρος μας, με στόχο την οριστική εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών και τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες.

Απέναντι σ' αυτή την πολιτική μόνο μια επιλογή μας μένει. Κι αυτή είναι οι αγώνες μας. Πέρσι με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας, καταφέραμε να αποσπάσουμε κάποιες ενισχύσεις, που και αυτές τώρα μπαίνουν σε κίνδυνο από την Ε.Ε. (με τη συνδρομή βέβαια των ψευτο-οικολόγων). Έτσι και τώρα μόνο οι αγώνες μας μπορούν να αποτρέψουν το ξεκλήρισμα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα.
 Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση όλων των νόμιμων και παράνομων παρακρατήσεων.
 Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής παραγωγής, που σημαίνει απόρριψη της ΚΑΠ και προστασία της εγχώριας παραγωγής.
 Δραστική μείωση του κόστους παραγωγής, με εκτέλεση βασικών έργων υποδομής, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, του φόρου στο πετρέλαιο για όλους (και μικροαγρότες και εργατοαγρότες), μείωση των επιτοκίων στο ΑΤΕ κ.α.
 Προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.
 Προστασία του δασικού πλούτου και του δασικού περιβάλλοντος.
 Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από αποκλειστικά Δημόσιο ΕΛΓΑ.
 Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
 Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
 Άμεσο σταμάτημα των αγροτοδικείων.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

 Για ανάπτυξη της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της χώρας μας.
 Για ανάδειξη του Παραγωγικού Συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της Γεωργίας, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του μικρού και τεμαχισμένου κλήρου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της Γεωργίας.

Γνωρίζουμε καλά και τις προϋπόθεσεις για να υπάρξει προοπτική και αποτέλεσμα στους αγώνες μας. Και αυτές είναι:

 Η ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού μας κινήματος, η συγκρότηση νέων Ενωτικών Αγροτικών Συλλόγων και η ολοκληρωτική απαξίωση και απομόνωση των νόθων και συμβιβασμένων ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ-ΣΥΔΑΣΕ-ΓΕΣΑΣΕ και των ανύπαρκτων αγωνιστικά Ομοσπονδιών Αγρ.Συλλόγων, που «βάζουν πλάτη» (διαγραφή : παίζουν ενεργό ρόλο ) στην προώθηση όλων των αντιαγροτικών επιλογών.
 Η συμμαχία και η κοινή δράση με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ του αγώνα, με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική που γεννάει τα προβλήματα μας, την Ε.Ε. και την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.
 Η πάλη για την αλλαγή των συσχετισμών, η καταδίκη του δικομματισμού και των όποιων κεντροαριστερών και κεντροδεξιών παραλλαγών του, το άνοιγμα του δρόμου για μια φιλολαϊκή και φιλοαγροτική πολιτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6.00 μ.μ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ : ΕΔΕΣΣΑ - Πλατ.Δημοκρατίας στις 4.00 το απόγευμα
ΣΚΥΔΡΑ - Πλατεία ΤΑΞΙ στις 4.15 «
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-Εγνατία(ΔΩΔΩΝΗ ) στις 4.40 «

Γραμματεία Π.Α.ΣΥ. Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε στις 1 Σεπτεμβρίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι