pellatv
Live

Προβλέπει τις ασθένειες με ένα απλό τεστ DNA

Έχετε πετύχει ποτέ σε κάποιο περιοδικό εκείνα τα τεστ που σου ζητούν να υπολογίσεις την «πραγματική» σου ηλικία;
Τώρα μια … κορυφαία επιστήμονας, κάτοχος Νόμπελ Ιατρικής, προσφέρει τη δυνατότητα να μετρήσεις την πραγματική βιολογική σου ηλικία, καθώς και τον κίνδυνο να αναπτύξεις ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια, μυελική ανεπάρκεια, ακόμη και καρκίνο! Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια ενός τεστ DNA, που θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά εντός του έτους.
Η αυστραλιανής καταγωγής Ελίζαμπεθ Μπλάκμπερν είχε βραβευθεί με Νόμπελ Φυσιολογίας-Ιατρικής το 2009, για την συν- ανακάλυψή της τελομεράσης, του ενζύμου της «αθανασίας» όπως ονομάστηκε, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», βοηθά στην αναπλήρωση των τελομερών, των προστατευτικών άκρων της αλυσίδας του DNA, που υφίστανται φθορές λόγω ηλικίας και ασθενειών. Ο τρόπος «μέτρησης» της γενετικής φθοράς, μπορεί να γίνει μέσω του δείγματος αίματος ή σάλιου, και μέσω της μέτρησης του μήκους των τελομερών στα λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία λειτουργούν ως «κάρτα αναφοράς» για την κατάσταση της υγείας μας. Για όσους θέλουν να κάνουν το τεστ βιολογικής ηλικίας, το αρχικό κόστος υπολογίζεται στις ΗΠΑ στα 200 δολάρια.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:43 - ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΚΕΠ

10:53 - ΤΕΛΕΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ 5ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

10:48 - ΤΡΙΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ-Η Έδεσσα ταξιδεύει στο Βιετνάμ.

10:45 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

10:44 - Μιχάλης Κατρίνης:”Η ΕΕ πρέπει να αποκτήσει δικό της αμυντικό δόγμα και να υπερασπιστεί εμπράκτως τα μέλη της’

10:40 - Λάκης Βασιλειάδης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Γ.Ν. Πέλλας (ΝΜ Έδεσσας & ΝΜ Γιαννιτσών), ύψους 6.163.415,07 Ευρώ – Αναμένεται ο διαγωνισμός

10:38 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ Ι. ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

10:03 - Διακοπή νερού στην Άψαλο

09:10 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Πέλλας (Έδεσσας -Γιαννιτσών): «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα στη Ν.Μ. Έδεσσας»

09:07 - Ξεκίνησε στον Πλαταμώνα η κατασκευή της οδού ήπιας κυκλοφορίας από το Stavento έως την οδό Παντελεήμονος με ταυτόχρονη διατήρηση των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών