pellatv
Live

Πρόβλημα σχολικής στέγης

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης το οποίο εντοπίζεται κυρίως στα Νηπιαγωγεία αλλά και συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν δημοτικά σχολεία, επιχειρεί να λύσει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ο δήμος Γιαννιτσών. Η συνεχής αύξηση των μαθητών με πολύ γρήγορους ρυθμούς σε συνδυασμό με την μη έγκαιρη πρόβλεψη χώρων για την εκπαίδευση στο παρελθόν, οδήγησαν τη δημοτική Αρχή σε μια σειρά από παρεμβάσεις τόσο σε επίπεδο προετοιμασίας ολοκληρωμένων προτάσεων όσο και κατάθεσης φακέλων διεκδίκησης χώρων για την ανέγερση των σχολικών μονάδων. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο μάλιστα ομόφωνα αποφασίστηκε η διεκδίκηση εκτάσεων που κατέχει το ελληνικό δημόσιο και τις οποίες ο δήμος Γιαννιτσών στη συνέχεια θα διαθέσει για την ανέγερση σχολικών μονάδων. Παράλληλα ολοκληρώνονται και αποστέλλονται οι φάκελοι για την ανέγερση πέντε Νηπιαγωγείων από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, έργο που υλοποιείται μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας και αφορά την κατασκευή συγκεκριμένου τύπου λυόμενων σχολικών μονάδων «βαρέως τύπου» οι οποίες πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές του σύγχρονου και ασφαλούς σχολείου. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της σχετικής δημοπρασίας από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την κατασκευή του 4ου και του 10ου δημοτικού σχολείου τα οποία θα κατασκευαστούν με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρώσει επίσης τους φακέλους που αφορούν την κατασκευή κτιρίου για τη στέγαση ενός Νηπιαγωγείου και ενός νέου δημοτικού σχολείου (11ο). Σχετικά με το ζήτημα της σχολικής στέγης στο δήμο Γιαννιτσών ο δήμαρχος Νικόλαος Παπανικολάου δήλωσε τα εξής: « Με πολύ σοβαρότητα και έχοντας κάνει έναν σωστό προγραμματισμό προχωρούμε με σταθερά βήματα για αν δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την τοπική κοινωνία και κυρίως τα παιδιά. Η σχολική στέγη ήταν πάντα ένα μεγάλο αίτημα της πόλης και παραμένει ακόμη παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην κατεύθυνση επίλυσης του. Βασικός ανασταλτικός παράγοντας βέβαια ήταν η έλλειψη χώρων μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα των Γιαννιτσών, ένα θέμα που το αντιμετωπίζουμε διεκδικώντας οικόπεδα από τη Διεύθυνση Πολικής Γης και αξιοποιώντας παράλληλα τα υφιστάμενα οικόπεδα στο ισχύον σχέδιο πόλης που παραμένουν αναξιοποίητα. Επίσης διαβλέποντας την αύξηση των μαθητών σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης έχουμε προβλέψει στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο επαρκείς χώρους για την ανέγερση σχολικών μονάδων, ώστε μετά από μερικά χρόνια η κατάσταση να ομαλοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα. Ελπίζω ότι η συνεργασία μας με τη νομαρχία και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων θα έχει σύντομα θετικά αποτελέσματα, ορατά στην τοπική κοινωνία και ειδικά στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες αλλά και στους εκπαιδευτικούς».

Δημοσιεύτηκε στις 2 Οκτωβρίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ