pellatv
Live

Ψήφισμα κατά εμπορικού κέντρου

Για συνολική αντιμετώπιση του θέματος της ανάπτυξης και των προβλημάτων έκανε λόγο στην σύντομη τοποθέτηση του στη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουλίου το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, με αφορμή την επικείμενη μίσθωση χώρου από το δήμο Κύρρου σε ιδιώτη για τη δημιουργία Εμπορικού Κέντρου και γνωστού πολυκαταστήματος. Ο δήμαρχος Γιαννιτσών στο ξεκίνημα της τοποθέτησης του έκανε λόγο για ζήτημα γνώσης όλων των προβλημάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπισή τους. Όπως ανέφερε στο δήμο Γιαννιτσών υπάρχει η γνώση και η προσπάθεια για να δοθούν οι καλύτερες λύσεις. Συνεχίζοντας μίλησε για τη νέο Καποδίστρια στην αυτοδιοίκησης σημειώνοντας ότι αυτός στην πράξη υφίσταται ήδη στην περιοχή αφού υπάρχει μια καθημερινή εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των κατοίκων των γειτονικών δήμων. Υποστήριξε την θέση ότι η δημιουργία μεγάλων πολυκαταστημάτων δημιουργεί πλαστές θέσεις εργασίας και καταργεί τις ιδιοκτησίες όπως αυτές υφίστανται με τις ατομικές επιχειρήσεις. Στη συνέχέια αναφέρθηκε στο θεσμικό χαρακτήρα της παρέμβασής του λέγοντας ότι είναι άκομψο να τοποθετείται ένας δήμαρχος για την απόφαση ενός θεσμικού οργάνου όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο γειτονικού δήμου, ωστόσο έχει υποχρέωση ως Δημοτική Αρχή ενός μεγάλου δήμου όπως ο δήμος Γιαννιτσών να τοποθετείται για σημαντικά θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή και να παίρνει ξεκάθαρες θέσεις για ανάλογα ζητήματα. Όπως ανέφερε είναι κοινή απόφαση όλων των φορέων για την ομαλή λειτουργία της αγοράς στην περιοχή και είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί. Κλείνοντας την τοποθέτηση του επισήμανε ότι ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Γιαννιτσών σε πρόσφατη συνεδρίασή του όταν προέκυψε ανάλογο ζήτημα με το συγκεκριμένο πολυκατάστημα, γνωμοδότησε αρνητικά στο ενδεχόμενο εγκατάστασης του ξεκαθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις του.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ