pellatv
Live

Στην Έδεσσα η Μάρθα Σουόρτζ

''Η πόλη σας χρειάζεται πράσινο και περισσότερο ελεύθερο χώρο για τους ανθρώπους", είναι το μήνυμα που στέλνει προς πάσα κατεύθυνση, η Μάρθα Σουόρτζ, μία από τις κορυφαίες αρχιτέκτονες τοπίου στον κόσμο. Η Σουόρτζ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα και έδωσε διάλεξη με θέμα "Τέχνη και Τοπίο". Τι θα πρότεινε η ίδια για τη Θεσσαλονίκη; '' Για να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της η πόλη, πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός που να λαμβάνει υπόψη του τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Υπάρχουν πράγματα, για να γίνουν, αλλά πρέπει να υπάρχουν και οι άνθρωποι που θα θέλουν να τα κάνουν". Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τοπικούς άρχοντες της πόλης… Συμμετοχή σε σχεδιασμό έργου στην Έδεσσα Ο κύριος λόγος της επίσκεψης της κ. Σουόρτζ στην Ελλάδα ήταν η περιήγησή της στην Έδεσσα, στο πλαίσιο της μελέτης που της έχει αναθέσει ο δήμος της πόλης για την ανάπλαση και την επανάχρηση του δημοτικού σταδίου σε συνεργασία με τον κ. Τσαλικίδη, καθηγητή ΑΠΘ. Όπως τόνισε ο κ. Τσαλικίδης, "είναι η πρώτη φορά που ελληνική επαρχιακή πόλη προσκαλεί παγκόσμιας φήμης μελετητή, για να ασχοληθεί με έργο αρχιτεκτονικής τοπίου. Αυτό οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στον ενθουσιασμό και το όραμα που έχει για την Έδεσσα ο δήμαρχος της πόλης κ. Σόντρας". Mάρθα Σουόρτζ: Έργα και ημέρες της H Mάρθα Σουόρτζ είναι πτυχιούχος της σχολής Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Michigan και της σχολής Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Harvard, όπου και διδάσκει ως καθηγήτρια από το 1992και σήμερα, ανεξάρτητη πλέον, διευθύνει δύο μεγάλα μελετητικά γραφεία στο Cambridge της Μασαχουσέτης και στο Λονδίνο.
Στα έργα της περιλαμβάνονται δημόσια και ιδιωτικά έργα όπως: ο κήπος οροφής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Έρευνας Whitehead στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, το Κέντρο Νέας Τεχνολογίας στη Βιρτζίνια, η πλατεία Javits στη Νέα Υόρκη, το Εμπορικό Κέντρο Rio στην Ατλάντα.

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου, 2008


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ