pellatv
Live

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ κ. ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·

Με την ευλογία και το έλεος του Θεού ξεκινάει σήμερα το φετινό σχολικό έτος. Με αυτή την αφορμή, όπως κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, χαιρετίζω τους δασκάλους και τους μαθητές και καταθέτω σε όλους τις ακόλουθες πατρικές μου επισημάνσεις.
Ένας από τους πιο βασικούς στόχους της παιδείας είναι η κατάκτηση της γνώσης. Ομοίως και μέσα στην Εκκλησία η ευτυχία και η αιώνια ζωή είναι κρυμμένες μέσα στην γνώση. Ο ίδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είπε ότι αυτή είναι η αιώνια ζωή, το να γνωρίζει δηλαδή ο άνθρωπος τον αληθινό Θεό (Ιω. 17,3). Εδώ λοιπόν βρίσκεται το αληθινό νόημα της σχολικής εκπαίδευσης: να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Θεό, διότι έτσι μόνο μπορούν να ευτυχήσουν και να ζήσουν αιώνια.
Γι' αυτό τον λόγο ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, εύχομαι σε όλους τους δασκάλους και τις δασκάλες, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας, την φετινή χρονιά να γνωρίσουν βαθύτερα τον Θεό και την ζωή του Θεού, να τον αγαπήσουν και να συνδεθούν μαζί Του, για να ζουν μαζί Του στην αιώνια Βασιλεία Του.

Προς Θεόν Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:20 - Την Παρασκευή τα εγκαίνια της 4ης Εμποροπανήγυρης στην Κρύα Βρύση- Θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025

10:17 - Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας: Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του δέρματος «Στον ήλιο με ασφάλεια»

10:15 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου: Πρέπει να βρούμε λύσεις για την ασθένεια των πυρηνόκαρπων και για τον παγετό

10:14 - Νατσιός: «Η οικογενειοκρατία ταυτίζεται με τη διαφθορά και τη διαπλοκή»

10:11 - Λάκης Βασιλειάδης: Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης για Επαγγελματίες σε χωριά – οικισμούς δημοτικών ενοτήτων μεταξύ 500 και 1500 κατοίκων που πρέπει να δικαιούνται τη φορολογική έκπτωση 50% στο εισόδημα

13:34 - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΎΣ ΑΚΤΙΝΙΔΊΩΝ

13:32 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

13:30 - Ανακοίνωση: Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης στην Άνω Σκοτίνα τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

11:13 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΙΕΡΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ

11:08 - Νατσιός: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι βουτηγμένη στη διαφθορά και την ηθική παρακμή»