pellatv
Live

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ

Φ.Μπαραλιάκος: Υλοποιείται ακόμη μια δέσμευση του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη

 Υπογράφηκε στις 31-10-23 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών· κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, η ένταξη της κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης στο Αιγίνιο Πιερίας με Κωδικό ΟΠΣ 5220616 στο «Τομεακό Πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών 2021-2025».

 Η πράξη αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αιγινίου του Δ. Πύδνας – Κολινδρού και θα αντικατασταθούν όλοι οι αγωγοί εσωτερικού δικτύου με νέους αγωγούς πολυαιθυλενίου.

Θα αντικατασταθούν, ακόμα, και όλες οι συσκευές χειρισμού του δικτύου, δικλείδες και βαλβίδες. Πρόσθετες βάνες θα τοποθετηθούν στις διασταυρώσεις ώστε να είναι αποτελεσματική η απομόνωση τμημάτων του δικτύου για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης.

Το συνολικό μήκος των νέων σωληνογραμμών ανέρχεται σε 37.596,28 μέτρα και η ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 01/03/2024.

 Ο κ. Μπαραλιακος, αναφερόμενος στην ένταξη του έργου στο «Τομεακό Πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών 2021-2025».
δήλωσε: «Το νέο σύστημα ύδρευσης αποτελεί δημόσια υποδομή που έχρηζε αντικατάστασης καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου ήταν παλιό και κατασκευασμένο με αμιαντοσωλήνες. Γίνεται πράξη ένα έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού και ήταν απαίτηση πολλών ετών των κατοίκων του Αιγινίου.

Για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης του Αιγινίου είχε δεσμευθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού τον περασμένο Νοέμβριο. 

Για το σημαντικό αυτό έργο, που θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, βρισκόμουν σε διαρκή επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα με την ηγεσία του Υπουργείου, ασκώντας τις επιτρεπόμενες πιέσεις και τονίζοντας συνεχώς την αναγκαιότητα κατασκευής του.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Λιβάνιο για την υλοποίηση μιας ακόμη δέσμευσης της Κυβέρνησης που βελτιώνει τις υποδομές και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πιερίας».

Δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:57 - Έως τις 30 Ιουνίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους

11:52 - Παραστάτη καραγκιόζη στα Γιαννιτσά

11:35 - Στα πάτρια εδάφη αναπαύεται πλέον ο ήρωας της Κύπρου Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης από την Κρύα Βρύση -Υποδοχή των λειψάνων του με τιμές από τον Ελληνικό Στρατό και το Δήμο Πέλλας!

11:27 - Λάκης Βασιλειάδης: «Η Πέλλα τιμά σήμερα έναν ακόμα ήρωα που έπεσε υπέρ πατρίδος».

11:24 - Παρών στις πυρκαγιές στους πρόποδες του Πάικου ο Δήμαρχος Πέλλας – «Ιδιαίτερη προσοχή από όλους»

16:12 - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

15:09 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

15:07 - Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης

11:01 - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Η Μάσα και ο αρκούδος, μια μεγάλη γιορτή Σκηνοθεσία Ταμίλλα Κουλίεβα στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών την Τετάρτη26 Ιουνίου 2024

15:56 - Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα